
Οι χουρμάδες οφείλουν την καταγωγή τους στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Φρούτα με ιδιαίτερη, χαρακτηριστική γεύση, οι χουρμάδες χαρακτηρίζονται από σημαντικά διατροφικά οφέλη.
Διατροφική αξία – Θρεπτικά συστατικά
Οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνες (Α, διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Κ), μέταλλα (κάλιο, νάτριο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φώσφορο, ποτάσιο, χαλκό, ψευδάργυρο) και διάφορα ιχνοστοιχεία.
Χουρμάδες & οφέλη
- Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες τους καθιστά μία πολύ καλή διατροφική πηγή ενέργειας
- Χάρη στις φυτικές τους ίνες διευκολύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα
- Έχουν αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη θωράκιση του οργανισμού από τις επιπτώσεις των ελευθέρων ριζών
- Συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος
- Χάρη στο ασβέστιο συνδράμουν στη διατήρηση της υγείας των οστών
- Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος, της όρασης κ.α.
Χουρμάδες & θερμίδες
Τα 100 γρ. χουρμάδες περιέχουν περίπου 280 θερμίδες.
Πώς να τους καταναλώσετε
Οι χουρμάδες συνήθως τρώγονται σκέτοι ή με διάφορους ξηρούς καρπούς, ως προσθήκη σε σαλάτες ή κέηκ, στο πρωινό με γάλα και δημητριακά ή βρώμη κ.α.