Χουρμάδες: οφέλη & θρεπτικά συστατικά

Οι χουρμάδες οφείλουν την καταγωγή τους στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Φρούτα με ιδιαίτερη, χαρακτηριστική γεύση, οι χουρμάδες χαρακτηρίζονται από σημαντικά διατροφικά οφέλη.

Διατροφική αξία – Θρεπτικά συστατικά


Οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνες (Α, διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Κ), μέταλλα (κάλιο, νάτριο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, φώσφορο, ποτάσιο, χαλκό, ψευδάργυρο) και διάφορα ιχνοστοιχεία.
Χουρμάδες & οφέλη
  • Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες τους καθιστά μία πολύ καλή διατροφική πηγή ενέργειας
  • Χάρη στις φυτικές τους ίνες διευκολύνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα
  • Έχουν αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη θωράκιση του οργανισμού από τις επιπτώσεις των ελευθέρων ριζών
  • Συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Χάρη στο ασβέστιο συνδράμουν στη διατήρηση της υγείας των οστών
  • Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην καλή υγεία του δέρματος, της όρασης κ.α.

Χουρμάδες & θερμίδες


Τα 100 γρ. χουρμάδες περιέχουν περίπου 280 θερμίδες.

Πώς να τους καταναλώσετε


Οι χουρμάδες συνήθως τρώγονται σκέτοι ή με διάφορους ξηρούς καρπούς, ως προσθήκη σε σαλάτες ή κέηκ, στο πρωινό με γάλα και δημητριακά ή βρώμη κ.α.

Πηγή: http://www.mednbeau.gr/chourmades-ofeli-threptika-systatika#sthash.yBxRLGH8.dpuf